img_20171108_095712

Brandpunt+

Voor het programma Brandpunt+ van KRO-NCRV maak ik korte journalistieke video’s voor online publicatie. De films zijn soms één minuut lang, soms twéé en als onderdeel van langere series zijn ze soms acht minuten lang.

Je vindt een verzameling van de video’s op YouTube.

Online only

De ‘online only’-video’s voor Brandpunt+ online waren altijd constructief en toegankelijk. Ze hebben een groot bereik, met name op de Facebookpagina van het platform, zoals deze video (218.000 mensen bereikt), en deze (560.000 mensen bereikt), en deze (171.000 mensen bereikt). In deze online video’s deed ik de interviews, montage en soms camerawerk.

Dus Wat Gaan Wij Doen?

Wij zijn de eerste generatie die de effecten gaat voelen van de klimaatverandering, dus wat gaan we doen? Journalist Dore van Duivenbode gaat in onze vierdelige documentaireserie Dus Wat Gaan Wij Doen op zoek naar antwoorden. Voor deze webserie deed ik regie en montage.

Tenminste houdbaar tot…

In de serie Tenminste Houdbaar Tot vragen we jongeren die een beperkt houdbare carrière hebben gekozen hoe zij hun toekomst zien. Terwijl de meeste mid-twintigers en begin-dertigers aan het begin van hun werkende leven staan, zit het er voor sommige beroepsgroepen rond die leeftijd alweer bijna op. Balletdansers, modellen, topsporters… We nemen een kijkje in het hoofd van deze jonge Nederlanders, wiens karakter zich vaak kenmerkt door discipline, doorzettingsvermogen en kracht. Voor deze serie deed ik de interviews, het camerawerk en de montage.

#Eilandleven

Stel: drie politici krijgen de unieke kans een samenleving te starten op een onbewoond eiland. Eindigt dat met woest wapengekletter of in historische harmonie? De lijsttrekkers van de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en DENK uit Utrecht namen de proef op de som. Voor deze serie tijdens de verkiezingen lieten we drie lijsttrekkers uit drie verschillende steden samen het discussiespel Terra Nova Minimaatschappij spelen. Ik deed de montage.

schermafbeelding-2018-07-23-om-10-43-36