img_20171108_095712

Brandpunt+

Voor het programma Brandpunt+ van KRO-NCRV maak ik korte journalistieke video’s voor online publicatie. De films zijn soms één minuut lang, soms twéé en als onderdeel van langere series zijn ze soms acht minuten lang.

Je vindt een verzameling van de video’s op YouTube.

Online only


Als enige online video redacteur research, produceer en monteer ik vrijwel alle video’s zelf. Regelmatig verricht ik ook het camerawerk zelf. Het proces van A tot Z is ontzettend leuk en natuurlijk heel afwisselend. De ‘online only’-video’s voor Brandpunt+ online zijn altijd constructief en toegankelijk. Ze hebben een groot bereik, met name op de Facebookpagina van het platform, zoals deze video (218.000 mensen bereikt), en deze (560.000 mensen bereikt), en deze (171.000 mensen bereikt).

Tenminste houdbaar tot…

In de serie Tenminste Houdbaar Tot vragen we jongeren die een beperkt houdbare carrière hebben gekozen hoe zij hun toekomst zien.

Terwijl de meeste mid-twintigers en begin-dertigers aan het begin van hun werkende leven staan, zit het er voor sommige beroepsgroepen rond die leeftijd alweer bijna op. Balletdansers, modellen, topsporters… Hoe gaan zij om met de vermoedelijk geringe duur van hun carrière? Wat is hun toekomstperspectief? En wat maakt de keuze voor hun beperkt houdbare beroep alles waard?

In de serie Tenminste Houdbaar Tot… nemen we een kijkje in het hoofd van deze jonge Nederlanders, wiens karakter zich vaak kenmerkt door discipline, doorzettingsvermogen en kracht.

#Eilandleven

Stel: drie politici krijgen de unieke kans een samenleving te starten op een onbewoond eiland. Eindigt dat met woest wapengekletter of in historische harmonie? De lijsttrekkers van de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en DENK uit Utrecht namen de proef op de som. #eilandleven.

Voor deze serie tijdens de verkiezingen laten we drie lijsttrekkers uit drie verschillende steden samen het discussiespel Terra Nova Minimaatschappij spelen.

schermafbeelding-2018-07-23-om-10-17-39

Je vindt mijn profielpagina bij Brandpunt+ hier.

schermafbeelding-2018-07-23-om-10-43-36